Qualitat i Medi Ambient

El suro, patrimoni del Mediterrani

Les costes del Mediterrani occidental alberguen un ecosistema únic, on els alzinars acullen una de les majors riqueses biològiques i d'espècies protegides, com són les àguiles imperials o el linx ibèric. Si les alzines sureres desapareixen també ho faran aquestes espècies. De les alzines n'extraiem el suro, l'escorça de les alzines; una adaptació d'aquests arbres per defensar-se del foc, la sequera i la calor extrema dels estius; i s'extreu sense danyar-los cada nou anys com a mínim.

El suro és un material natural, biodegradable i amb propietats aïllants. Les seves qualitats han fet del suro el millor aliat del vi. Per això i des de fa segles, el seu principal ús és la fabricació de taps per l'embotellament dels nostres vins.

Tenim bones raons per seguir confiant en l'ús del suro: és bo pel medi ambient, ja que per les seves característiques és un bon guardià contra la desertització. És un producte ecològic i renovable; és per nosaltres i per tots els nostres descendents. El suro és patrimoni únic del nostre paisatge mediterrani.

 

ISO 9001

 

Rich Xiberta està compromesa amb els seus clients, per oferir productes i serveis d'alta qualitat, que compleixin amb les necessitats de bodegues i distribuïdors, alhora que amb els exigents requeriments de la legislació vigent.
La certificació UNE-EN-ISO 9001 que renovem any rere any des de 1996 així ho demostra.

 

Descarregar certificat

FSC® Cadena de Custodia

 

Compromesos amb el medi ambient i la sostenibilitat, des del 2010  Rich Xiberta ha optat per l'esquema de certificació FSC® com a sistema que garanteix al consumidor que el nostre tap de suro certificat procedeix d'un bosc gestionat de forma responsable, amb pràctiques respectuoses amb el medi ambient i que no procedeix de tales abusives o il·legals.

 

Descarregar certificat

BRC

 

Som conscients que la seguretat alimentària és cosa de tots i que el tap de suro és un element clau en aquest punt per les bodegues. Per això, la implantació al 2017 de la certificació BRC-Packaging  demostra que el nostre producte compta amb les màximes garanties de seguretat, qualitat i compliment de la normativa alimentària.

 

Descarregar certificat